سمپاشی و پاکسازی انواع حشرات و آفات بدون بازگشت

تماس اورژانسی

سمپاشی و پاکسازی انواع حشرات و آفات بدون بازگشت

تماس اورژانسی

سمپاشی مار

دفع مارها و کنترل آنها می‌تواند یک چالش جدی در مناطقی با تنوع زیستی بالای مار ها باشد. محافظت از خود و اماکن زندگی از حضور مارها، و همچنین کنترل جمعیت آنها در صورت لزوم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مقاله، به برخی از روش‌های مختلف برای مقابله با مارها و سمپاشی مارها و علائم نیش مار و … پرداخته می‌شود:

روش‌های مقابله با مارها

  • آگاهی و آموزش: آگاهی از انواع مارها و ویژگی‌های آنها می‌تواند برای جلوگیری از نیش زدگی مفید باشد. آموزش به افراد محلی و کارکنان محیطی، شناسایی مارهای سمی و نیمه‌سمی و رفتارهای ایمنی در مقابله با آنها را ترویج می‌دهد.
  • اصلاح محیط زیست: اصلاح محیط زیست می‌تواند جلوی ورود مارها به اماکن زندگی و جمعیت آنها راکاهش دهد. این شامل تخریب محل‌های آشیانه‌سازی مارها، پاکسازی زباله‌ها و خرابه‌ها و حفظ نظم محیطی است.
  • نصب حصار مار: نصب حصار یا مرز مخصوص مارها از جمله روش‌های مؤثر در کاهش تعداد مارها در منطقه است. این سیستم‌ها معمولاً شامل مواد شیمیایی یا الکتریکی هستند که مانع ورود مارها به مناطق مشخص می‌شوند. این مواد شیمیایی که بوی ناخوشایندی برای مارها دارند اما ضرری برای انسان ها یا حیوانات دیگر ندارد این مواد شیمیایی بویی دارد که مارها را از ورود به منطقه‌ی محافظت‌شده باز می‌دارد.

نصب حصار مار باید به طور کامل و محکم انجام شود تا مارها نتوانند از زیر یا بالای آنها عبور کنند. این روش باید با دقت در مناطق مشخصی نصب شود که شناخته شده‌اند که مارها در آن نزدیکی هستند. استفاده از مواد شیمیایی باید با احتیاط و به میزان مصرف کمتر صورت گیرد تا به حیات وحش و محیط زیست آسیب نرساند.

  • سمپاشی شیمیایی مارها که در ادامه روش ها نکات مربوط به آنرا بررسی می‌کنیم:
  •  

روش‌های سمپاشی مارها

  1. سمپاشی نقطه ای یا ناحیه‌ای (Spot Spray): در این روش، سم‌های مخصوص مارها به‌طور مستقیم و فقط در نقاطی که مارها شناسایی شده‌اند، پاشیده می‌شود.
  2. سمپاشی سطحی (Surface Spray): در این روش، سم‌ها به صورت پهناور بر روی سطح‌ها و محیط‌هایی که مارها ممکن است در آن حرکت کنند، پاشیده می‌شود.
  3. سمپاشی پراکنده (Misting): در این روش، سم‌ها به صورت ابریشمی به هوا ارسال می‌شوند و در اطراف محل‌های احتمالی حضور مارها پخش می‌شوند.
  4. استفاده از تله‌های سمی: این روش شامل استفاده از تله‌هایی است که حاوی سم‌های مخصوص مارها هستند و مارها با ورود به داخل تله‌ها، سم‌ها را مصرف می‌کنند.

۱- سموم طبیعی ضد مار

استفاده از سم‌های طبیعی: برخی از سم‌های طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی که بر روی مارها تأثیر مثبت دارند. سم های طبیعی مخصوص مارها، اغلب به عنوان “سم‌های ضد مار” شناخته می‌شوند و برای جلوگیری ازحضور مار ها در نقاطی که امکان رفت و آمد آنها وجود دارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سم‌ها معمولاً از مواد طبیعی به دست می‌آیند و به طور کلی برای انسان‌ها و حیوانات دیگر مضر نیستند. برخی از مواد طبیعی مورد استفاده برای ساخت سم‌های ضد مار عبارتند از:

  • روغن‌های اسانسی: برخی از روغن‌های اسانسی مانند روغن اسطوخودوس، روغن نعناع، و روغن آویشن دارای بویی ناخوشایند برای مارها هستند و می‌توانند از ورود آنها به محل‌های محافظت‌شده جلوگیری کنند.
  • سیترونلا: این ماده طبیعی از جلوگیری از مارها در برخی مناطق استفاده می‌شود.
  • کافور: این ماده با بوی تند و تیز خود مارها را از محیط‌هایی که از آنها می‌ترسند دور نگه می‌دارد.
  • آلوئه‌ورا: علاوه بر خواص آرام‌بخش و بهبودی‌بخش پوستی، آلوئه‌ورا همچنین برخی از مارها را دور می‌کند.
  • بوی مواد غذایی: برخی از مواد غذایی که برای ما امن هستند، ممکن است برای مارها مضر باشند. مثلاً برخی از میوه‌ها و گیاهانی که بوی شدیدی دارند، می‌توانند مارها را دور نگه دارند.

مهم است به یاد داشته باشید که این سم‌های طبیعی ممکن است تأثیرات مختلفی بر روی مارها داشته باشند و اثربخشی آنها ممکن است به میزان جمعیت و نوع مارهای موجود در منطقه مختلف متغییر است. همچنین، برای استفاده از هر نوع سم ضد مار، حتماً باید دستورالعمل‌ها و اطلاعات مرتبط با ایمنی و استفاده درست را رعایت کنید.

۲- سموم شیمیایی ضد مار

سموم شیمیایی ضد مار، معمولاً از ترکیبات شیمیایی ساخته می‌شوند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روی سیستم عصبی مارها تأثیر می‌گذارند. این سموم عمدتاً برای حفظ ایمنی انسان‌ها و حیوانات در معرض تعرض به مارهای سمی یا نیمه‌سمی استفاده می‌شوند. در ادامه، چند مورد از مواد تشکیل‌دهنده سموم ضد مار و توضیح کوتاهی درباره هرکدام آورده شده است:

  • پرازیکوانتل (Prasiquantel): این ماده معمولاً برای ساخت سرم‌های ضد مار استفاده می‌شود. اثرات این ماده بر روی مارها از طریق تغییرات در غشای سلولی آنها است که منجر به نابودی طفلیوس (طوقهٔ مارها) می‌شود.
  • اکسی‌بندازول (Oxybendazole): این ماده به عنوان اسیدآمین‌های بنزیمیدازول معروف است و به عنوان یک سم ضد مار استفاده می‌شود. اثرات آن شامل مهار کردن سیستم عصبی مارها و باعث ایجاد تنگی نفس و مرگ آنها می‌شود.
  • استریدمایسین (Steridmycin): این ماده به عنوان یک سم ضد مار در برخی از کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آنتی‌بیوتیک طبیعی از کمیاب‌ترین انواع آنتی‌بیوتیک‌ها محسوب می‌شود و مار ها نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند.
  • فنتوباربیتال (Phenobarbital): این ماده از دسته باربیتورات هسته‌متابولیتیک است که بر روی مارها تأثیر می‌گذارد. استفاده از این ماده به عنوان یک سم ضد مار برای کنترل آنها مفید است.
  • تاول‌آمید (Taulamid): این ماده یکی دیگر از سموم ضد مار است که بر روی مارها اثر دارد. این ماده به عنوان یک مهارکننده مارها عمل می‌کند و باعث اختلالات در عملکرد سیستم عصبی مارها می‌شود.

مهم است به یاد داشته باشید که استفاده از سموم شیمیایی برای انجام سمپاشی مار ها باید توسط افراد متخصص انجام شود و همچنین به دقت باید دستورالعمل‌ها و اطلاعات ایمنی مرتبط با استفاده از این مواد رعایت شود. برای مشورت در زمینه دفع مار ها و سمپاشی مارها به طور تضمینی و قطعی می‌توانید با شماره تماس های درج شده در سایت تماش بگیرید. کارشناسان ما همیشه آماده پاسخگویی به شما مشتریان عزیز هستند.

مطالعه بیشتر

نیش مار

نیش زدگی توسط مارها یک اتفاق نادر ولی بسیار خطرناک است. مارها به دلیل داشتن غده‌های سمی و نیش‌های سمی که در دهان خود دارند، می‌توانند در صورت حساسیت یا تاخیر در مراجعه به مرکز درمانی، برای انسان‌ها مشکلات جدی ایجاد کنند. در ادامه، چند اطلاعات مهم درباره نیش زدگی توسط مارها را مطرح می‌کنم:

نوع‌های مارها و تعداد نیش زدگی‌ها

نوع مار: در جهان، بیش از ۳۰۰۰ گونه مار وجود دارد. از این تعداد، تنها بخش کوچکی از آنها دارای نیش سمی هستند.

مناطق و تعداد زدگی‌ها: نیش زدگی توسط مارها در نقاط مختلف جهان اتفاق می‌افتد، اما بیشترین میزان زدگی‌ها در مناطق گرم و مرطوب با تنوع زیستی بالای مارها مشاهده می‌شود. این حوزه‌ها شامل آفریقا، آسیا، استرالیا و آمریکای جنوبی می‌شود.

علت نیش زدن مارها

دفاع و شکار: مارها بیشتر برای دفاع و شکار به نیش زدن روی می‌آورند. هرچند که برخی گونه‌های مار ها فقط در صورت نیاز به دفاع نیش می‌زنند و از این ویژگی به عنوان عملکرد دفاعی استفاده می‌کنند.

علائم و اثرات نیش زدگی مار

علائم اولیه: علائم نیش زدگی توسط مار ممکن است شامل درد، تورم، قرمزی و خارش در محل زدگی باشد.

علائم خطرناک‌تر: در صورتی که مار دارای سم قوی باشد، علائم شدیدتری مانند تعریق بیش‌از‌حد، سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی، سرگیجه و تنگی نفس نیز ممکن است رخ دهد. در برخی موارد خطرناک‌تر، نیش زدگی باعث عوارض جدی مثل اختلالات قلبی یا تنفسی می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به مرگ شود.

رفتارهای ایمنی در صورت نیش زده شدن توسط مار

هر نوع مار ممکن است دارای سم‌های منحصربه‌فرد و ترکیبات شیمیایی مختلفی باشد که بر اساس نوع مار و منطقه زیستی‌اش متفاوت باشد. انواع مختلف مار در نحوه مداوای نیش زدگی آن تاثیرگذار است.

در صورت نیش زدگی توسط مار، باید سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنید. بعد از مراجعه شرایط عمومی بیمار باید کنترل شود و از هرگونه فعالیت فیزیکی یا مصرف آب و غذایی خودداری کنید.

مطالب مرتبط

about us

هوپاد صنعت ایمن پادمیرا معرفی  شرکت هوپاد صنعت ایمن پادمیرا با بیش از دو دهه تجربه در عرصه ایمنی و محیط زیست (HSE)، بهداشت حرفه‌ای

مطالعه بیشتر»
سمپاشی هتل در کرج سمپاشی در هتل سمپاشی ذر هتل و مراکز اقامتی

سمپاشی هتل

سمپاشی هتل‌ها و مراکز اقامتی یکی از راه‌های مؤثر در کنترل حشرات است. این فرآیند به استفاده از مواد شیمیایی ضد حشرات برای از بین بردن و کنترل حشرات ناخواسته در محیط‌های داخلی و خارجی می‌پردازد.

مطالعه بیشتر»
سمپاشی پارکینگ در کرج

سمپاشی پارکینگ

سمپاشی منظم و اصولی در پارکینگ‌ها امری ضروری است. در این مقاله، به معرفی اقدامات مهم قبل و بعد از سمپاشی پارکینگ، اهمیت سمپاشی اصولی، تفاوت‌ سمپاشی  بین پارکینگ‌های عمومی و خصوصی، انتخاب شرکت‌سمپاشی معتبر می‌پردازیم

مطالعه بیشتر»